O nama » Usluge » Reumatologija
reumatologija_banner-1024x137 Reumatologija

Reumatologija

Reumatologija je medicinska specijalnost koja se bavi dijagnostikom i lečenjem reumatskih bolesti. Ove bolesti obuhvataju širok spektar stanja, od kojih neka mogu biti veoma ozbiljna i značajno uticati na kvalitet života pacijenata. U Internističkoj ordinaciji Nešović pružamo visokokvalitetne reumatološke usluge koje obuhvataju dijagnostiku i terapiju reumatskih oboljenja.

Cenovnik

reumatologija-1024x1002 Reumatologija

Reumatologija: Dijagnostika

Dijagnostika reumatskih bolesti je složen proces koji zahteva pažljivu procenu simptoma, klinički pregled i laboratorijske analize. Naš tim iskusnih internista vrši detaljan klinički pregled kako bi identifikovao moguće znakove i simptome reumatoidnog artritisa, lupusa, sklerodermije i drugih reumatskih oboljenja. Laboratorijske analize krvi i mokraće igraju ključnu ulogu u dijagnostici, pružajući informacije o prisustvu upale, autoimunih markera i drugih relevantnih parametara.

Postoje i druge procedure, koje omogućavaju detaljniju evaluaciju stanja pacijenta i pravilno postavljanje dijagnoze.

Lečenje reumatskih bolesti

Lečenje reumatskih bolesti podrazumeva individualizovani pristup, gde se terapija prilagođava svakom pacijentu na osnovu vrste i težine bolesti. U ordinaciji Nešović koristimo najsavremenije terapijske pristupe i lekove koji su efikasni u kontroli simptoma i upale, usporavaju progresiju bolesti i poboljšavaju kvalitet života pacijenata.

Uz reumatološke usluge, naša ordinacija pruža podršku i pacijentima sa udruženim stanjima kao što su hipertenzija, autoimune bolesti štitaste žlezde, dijabetes, gojaznost, depresija, rana menopauza i oboljenja bubrega. Naš tim lekara ima obimno, dugogodišnje, iskustvo u upravljanju ovim stanjima i pruža sveobuhvatnu medicinsku negu.

Ukoliko osetite simptome kao što su jutarnja ukočenost, ukočenost zglobova prstiju, ručnog zgloba, stopala, otok, crvenilo, peckanje i osećaj topline u zglobovima, povišena temperatura, ograničenost pokreta, opšta slabost, gubitak apetita i mišićne mase, mršavljenje, važno je da se obratite našoj ordinaciji radi detaljnog pregleda i dijagnostike.

Internistička ordinacija Nešović je specijalizovana za pružanje vrhunskih reumatoloških usluga i brigu o pacijentima sa reumatskim bolestima. Naš stručni tim pruža podršku pacijentima svih starosnih grupa. Zabluda je da reumatske bolesti pogađaju samo stare ljude. Najveći broj obolelih spadaju u starosnu grupu od 18 do 65 godina.

Kontaktirajte nas i zakazite pregled kako biste dobili adekvatnu dijagnozu i terapiju za vaše reumatsko oboljenje. Zajedno možemo raditi na poboljšanju vašeg zdravlja i kvaliteta života.

Zakazivanje